“Opvoeden in detentie, wat kan beter? Een moeder getuigt.”

Datum
26.11.2021 19:30 - 21:00
Locatie
Avansa regio Brugge

Beschrijving

Getuigenis met Manu Pintelon en Prof. Dr. An-Sofie Vanhouche

 

"Ik voelde me verschrikkelijk maar dat wilde ik niet aan mijn kinderen tonen. Ik wilde hen beschermen voor de ellende waar ik in zat en ik wilde niet tonen hoe verschrikkelijk het daar was... dus hing ik ik de vrolijke clown uit als ze op bezoek kwamen.... Je voelt je heel slecht als moeder".

Zo getuigt een vrouw in een artikel in de krant De Zondag overmoederschap in detentie.

 

De impact van gevangenschap op de familie en het sociale netwerk van een dader is enorm. Zeker wanneer die dader een papa of mama is. Hoe is het om ouder te zijn in de gevangenis? Schiet ons huidige gevangenissysteem tekort voor ouders in detentie? En zo ja, hoe komt dat? Wat zijn de knelpunten? Hoe kunnen we zorgen voor een betere opvoedingsaanpak in de gevangenis?

We vragen het aan een moeder die het zelf heeft meegemaakt. Zij komt haar ervaringen met ons komt delen.

Manu Pintelon (De Huizen vzw) en Prof. Dr. An-Sofie Vanhouche (Crime & Society Research Group (CRiS) - VUB) belichten daarna enkele bevindingen uit studie en praktijk.
We sluiten af met een divers panel dat ingaat op vragen en bemerkingen van het publiek.
"Ouderschap in detentie" is een initiatief van het West-Vlaams netwerk Rondom Prison in kader van het Vlaams project DIALOOG.

Met Rondom Prison streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen, én inzet op het herstellen van intermenselijke relaties wanneer deze zijn verbroken door een
conflict.

- Volg Rondom Prison via rondomprison.wordpress.com
- Volg DIALOOG via dialoogherstel.org

 

Standaardtarief: €3, Sociaal tarief: €1

Locatie informatie

Avansa regio Brugge

Straat
St. Pieterskerklaan 5
Plaats
8000 Bruges
Provincie
Flandre
Land
Belgique